Brightlands Chemelot Talent Day richt zich op medewerkers van morgen

By 23 november 2018 Nieuws

De medewerkers van de toekomst aantrekken: Dat is volgens Brightlands Chemelot Campus-CEO Bert Kip de belangrijkste reden voor de Talent Day, die afgelopen vrijdag op het Center Court van de chemiesite in Geleen werd gehouden. Meer dan 500 studenten uit het mbo, hbo en wo kwamen daar in contact met de vele werkgevers uit de chemie-, materials- en biotechnologiesector. “Dit is een prachtige gezamenlijke profilering van de innovatieve regio die we zijn.”

Bert Kip is een trotse CEO. Net voordat hij aanschuift voor het gesprek, proeft de Campus-directeur nogmaals de sfeer van de dag. Tijdens zijn ronde door het gebouw ziet hij honderden jongeren, die kennis maken met bedrijven, op zoek gaan naar stagemogelijkheden of start-ups ontdekken. Ze doen mee aan interactieve sessies, krijgen rondleidingen door het gebouw en over de hele site en bezoeken de job- en stagemarkt. Het bruist op deze dag in Geleen.

“Dit is geweldig”, zegt Kip enthousiast. “Dit zijn de mensen van de toekomst. Jonge talenten van alle opleidingsniveaus. Ik hoop dat deze dag hen het juiste beeld geeft van de bedrijven die hier actief zijn, zodat ze straks een weloverwogen keuze maken om in de chemie-, materials- en biotechnologiesector te komen werken. Want we hebben ze hard nodig.”

Noodzaak

Inderdaad: Brightlands en Chemelot hebben de komende tien jaar ruim 3.000 vacatures in de genoemde sectoren beschikbaar. De noodzaak is dus hoog, maar enkel één Talent Day op jaarbasis gaat daar niet bij helpen. “Daarom zorgen we ervoor dat we door het hele jaar door studenten in het gebouw hebben”, legt Kip uit. “Door onderwijs hier naartoe te halen, door studenten echte opdrachten van echte bedrijven te laten doen en door hen in verbinding te brengen met de start-ups die hier gevestigd zijn. En door als Campus te participeren in learning labs, zoals CHILL.”

Maatwerk

ESZL ziet de Brightlands-campussen als belangrijke spelers in het versterken van het innovatieve klimaat van Zuid-Limburg. Daarnaast zijn ze belangrijke factoren in het aantrekkelijker maken van de regio, zodat mensen naar Zuid-Limburg willen komen of hier blijven, in plaats van weg te trekken. ESZL ondersteunde dan ook de Talent Day en was op het event aanwezig met een stand, waar jongeren konden kennismaken met de kansen die Zuid-Limburg te bieden heeft.

“We bieden als campussen een gezamenlijke propositie, waarbinnen we op verschillende thema’s laten zien hoe innovatief Zuid-Limburg is”, stelt Kip. “Binnen die thema’s leveren we vervolgens maatwerk. Zo werken we met programma’s die specifiek gericht zijn op een opleidingsniveau. Hierdoor kunnen we studenten uit het mbo, het hbo en het wo op hun eigen manier aanspreken en hen de uitdagingen bieden waarnaar zij op zoek zijn. Uiteenlopend van praktische opleidingen tot grotere onderzoeksopdrachten.”