Holland Expat Center South en zijn officiële partners Pooters Makelaardij, ABN AMRO en AchtenvanGent Notarissen, organiseren op zaterdag 15 september het ‘Buying a House in the Netherlands’-event. Tijdens dit event ontvangen potentiële internationale kopers informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een woning in Nederland.

Tevens wordt er toelichting gegeven over financiën, notariële zaken en belastingen. Na afloop van het informatiegedeelte, maken de deelnemers een tour door verschillende Maastrichtse wijken die populair zijn bij internationals.

Aanmelden

Buying a House in the Netherlands wordt voor de derde keer georganiseerd in Maastricht en zal volledig in het Engels plaatsvinden. Het programma start om 09.45 uur, bij Bistro Pieke Potloed, aan de Sporenstraat 5 in Maastricht, en eindigt om 13.30 uur. Vivianne Heijnen, wethouder van o.a. Wonen en Economie van de gemeente Maastricht, opent het event om 10.15 uur. Voor meer informatie, het volledige programma en mogelijkheid tot aanmelden, klik hier

Groei internationals in Zuid-Limburg

Momenteel wonen en werken in Limburg ongeveer 15.000 internationals, waarvan tachtig procent in Maastricht en Zuid-Limburg. Het aantal internationals is de laatste jaren stelselmatig gegroeid. Zo’n 25.000 mensen pendelen dagelijks van en naar België of Duitsland. In Maastricht studeren en wonen 7.500 internationale studenten. Vanwege deze context, zijn het Holland Expat Center South en Maastricht International Center opgericht.

Spil in gemeenschap

Holland Expat Center South geeft (internationale) bedrijven, kennisinstellingen en kenniswerkers een warm welkom. Dit doet het Center door alle publieke en private services die een international nodig heeft, in de periode na aankomst in Nederland, zoveel mogelijk op één plek en één moment aan te bieden. Het Expat Center organiseert in samenwerking met zijn partners informatieve en sociale activiteiten. Bovendien treedt het op als spil binnen de regionale internationale gemeenschap, om talent aan de regio te binden.

Ontzorgen

Maastricht International Centre is een service- en expertisecentrum voor grensoverschrijdend wonen en werken. Het centrum heeft als doel het internationale woon- en werkklimaat van Zuid-Limburg te versterken. Maastricht International Centre ontzorgt, samen haar partners, werkgevers en internationale werknemers en bevordert grensoverschrijdende mobiliteit in de regio. Maastricht International Centre werkt, behalve met het Holland Expat Center South, o.a. ook samen met Grensinfopunt Maastricht (GIP) en het Maastricht University Institute for Transnational and Euregional Cross-border Cooperation and Mobility (ITEM); een samenwerking die mede met steun van ESZL tot stand is gekomen.