Maria Jansen van de Universiteit Maastricht presenteerde tijdens de bijeenkomst van het Gezondheidsakkoord Zuid-Limburg op 11 april j.l. een boekje, dat de ontwikkeling van de Gezonde Basisschool samenvat. U kunt dit boekje hier downloaden.

Binnen het thema Jeugd is De Gezonde Basisschool van de Toekomst uitgegroeid tot een blikvanger. Het is een gezamenlijk initiatief van MUMC+, Onderwijsstichting Movare, Universiteit Maastricht, GGD Zuid-Limburg, Kinderopvang Parkstad en Kinderopvang Humanitas. Via het project wordt op scholen – via o.a. het stimuleren van gezonde voeding en meer beweging – gewerkt aan een gezonde toekomstige generatie.

De scholen die tot nu toe meedoen – drie in totaal – zien de BMI (Body Mass Index) van kinderen zienderogen dalen, blijkt uit de resultaten. Daarnaast ontwikkelen de kinderen structureel een betere levensstijl en verbetert de sfeer op school. Bovendien nemen de kinderen hetgeen ze op gezondheidsgebied leren, mee naar huis. Hierdoor worden ook de ouders gestimuleerd om gezond te leven.