Skip to main content
Nieuws

Drie nieuwe instrumenten voor innovatieondersteuning MKB’ers

By 13 december 2020No Comments

Begin december presenteerde LIOF haar nieuwe meerjarige programma LimburgToekomstbestendig met drie nieuwe instrumenten voor innovatieve MKB’ers.

Veel ondernemers keken al vanaf begin dit jaar uit naar dit moment, omdat dit programma mogelijkheden biedt hun innovatieprojecten te financieren. 2020 was voor innovatieve ondernemers een lastig jaar als gevolg van Covid-19 en tal van andere uitdagingen. Zo zet digitalisering en toepassing van intelligente technologieën steeds verder door. De zorg vereist steeds effectievere werkwijzen. Preventie en genezing vragen om analyse van een immense hoeveelheid data en variabelen en in de wereldwijde waardeketen is wellicht een nieuwe manier van werken nodig. In de Agrofood sector is een verdere verschuiving in de richting van eerlijk, gezond en milieuvriendelijk produceren van voedsel gaande. Duurzaamheid is een sleutelwoord in steeds meer markten en toepassingen; van nieuwe energiebronnen tot efficiënt gebruik van grondstoffen.

De ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor deze maatschappelijke uitdagingen vereisen visie, daadkracht en vooral voorinvesteringen. Daarvoor biedt LIOF in het nieuwe programma drie instrumenten aan:

  • CollectiefProject: gericht op een eerste verkenning van en richting mogelijkheden. De hoogte van de bijdrage is maximaal 75% van de subsidiale kosten tot een maximum van € 7.500,-.
  • AdviesProject: gericht op het toetsen van de haalbaarheid. De hoogte van de bijdrage is maximaal 50% van de subsidiale kosten tot een maximum van € 7.500,-.
  • InnovatieProject: gericht op het ontwikkelen van een prototype. De hoogte van de bijdrage is maximaal 35% van de subsidiale kosten tot een maximum van € 50.000,-.

Voorwaarde van elk instrument is dat het een duidelijke bijdrage levert aan de gestelde maatschappelijke uitdagingen.

TRIAS helpt u graag bij de beoordeling of uw innovatie past binnen deze uitdagingen en de ontwikkeling van een succesvol projectplan. U kunt al aanvragen doen in het eerste kwartaal van 2021.

Neem dus snel contact op met TRIAS via 077-35600100 of mail naar info@triasssubsidie.nl.