Energieke eerste regiobijeenkomst in Sittard

By 30 november 2018 Nieuws

In het hoofdkantoor van Rabobank Westelijke Mijnstreek in Sittard vond vorige week dinsdag de eerste van twee regiobijeenkomsten van ESZL plaats. Bestuurders, raadsleden, ondernemers, onderwijspartijen en maatschappelijke partners gingen met elkaar in gesprek over hoe samen de economische toekomst van Zuid-Limburg vorm te geven. Het was een drukbezochte en energieke bijeenkomst, waar de nodige ideeën met elkaar gedeeld werden. Én waarbij de eerste nieuwe verbindingen voor verdere economische samenwerking in Zuid-Limburg werden gelegd.

Onder andere wethouders Natasha Wingelaar (Stein), Claudia Bisschops (Valkenburg aan de Geul) en Pieter Meekels (Sittard-Geleen) spraken de zaal toe, evenals Pascal van der Meulen (Rabobank) en José Mastenbroek (Zuyd Hogeschool). Daarna gingen de aanwezigen met elkaar  en de drie programmamanagers (Dorothé van den Bosch, Amra Avdić en Yvonne Bemelmans) in discussie over de thema’s MKB, economie en vestigingsklimaat en onderwijs en arbeidsmarkt; de drie speerpunten van ESZL.

 

Bijeenkomsten zoals die van afgelopen week, zullen vanaf begin 2019 op regelmatige basis worden georganiseerd. Zodat connecties verder kunnen worden versterkt en er gezamenlijk invulling gegeven zal worden aan de genoemde speerpunten. De eerstvolgende regiobijeenkomst is op 3 december, van 19.00 uur tot en met 21.00 uur in Carbon6 in Heerlen. Hierover in de volgende nieuwsbrief van ESZL een uitgebreid verhaal.

Aanmelden voor de regiobijeenkomst in Heerlen op 3 december kan via www.eszl.nl/agenda.

(Foto’s: Emily Heijthuisen)