De centrale ligging van Zuid-Limburg ten opzichte van België en Duitsland, is een stimulerende factor voor de regionale economie. Internationaal zakendoen is echter nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit najaar vinden er in Kasteel Vaeshartelt in Maastricht daarom vijf workshops over het thema ‘Grenzeloos Ondernemen’ plaats. Door deze vijf workshops, die met steun van ESZL worden georganiseerd, kunnen ondernemers leren van ervaringen van anderen en de kansen die grenzeloos ondernemen biedt, beter in kaart brengen.

De workshops – een initiatief van Armand Vliegen en Jerome van Zeijl – zijn een vervolg op een succesvolle bijeenkomst in Sittard, afgelopen voorjaar. De vraag naar follow-up sessies was zeer groot onder ondernemers; met name naar workshops gericht op bepaalde belangrijke onderwerpen. ESZL maakt deze workshops mede mogelijk, omdat grensoverschrijdend ondernemen gezien wordt als een potentiële katalysator voor de Zuid-Limburgse economie.

Focussen op thema’s

Op 10 september is er daarom een workshop over de juridische en fiscale aspecten van grenzeloos ondernemen. Vervolgens vindt er op 15 oktober een strategie-workshop plaats. Op 5 november is er een sessie gericht op HR en het inrichten van uw organisatie. Op 19 november is het thema van de avond ‘Netwerken & Instanties’. De laatste workshop, op 3 december, gaat over PR en marketing.

“Door te focussen op thema’s kun je ook echt effectief met de deelnemers de diepte in”, aldus organisator Armand Vliegen. De Maastrichtenaar is o.a. namens RVO Nederland erkend adviseur en coach van ondernemers die de grens over willen met hun bedrijf. “Door onze planmatige aanpak en coaching ervaring, zijn de workshops echt interessant”, stelt mede-initiatiefnemer Jerome van Zeijl, die eigenaar is van het coachingsbedrijf Zzin.

Hoe, wat en waar?

De workshops starten om 19.00 uur en vinden plaats in Kasteel Vaeshartelt in Maastricht. De workshops zijn gratis toegankelijk en duren tweeënhalf uur. Er is plek voor 8 tot 12 deelnemers per sessie.

Aanmelden

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan door een mail te sturen naar Jerome van Zeijl, jerome@one-two-go.nl of te bellen met Armand Vliegen, 06-50205561. Aanmelding voor meerdere sessies is mogelijk.