Op uitnodiging van ESZL en in samenwerking met enkele strategische partners, zullen er tijdens Limburg Leads een aantal lezingen worden georganiseerd. Zo zal Jesje Schalm (IMC Weekendschool) een lezing geven over maatschappijgericht onderwijs en zoomt René Lipsch in op het onderwerp vitaliteit in het mkb. 

IMC Basis: Ondernemers gevraagd om gastlessen te geven in het basisonderwijs.

Stichting IMC Weekendschool heeft een programma ontwikkeld om maatschappijgericht onderwijs te kunnen integreren binnen het basisonderwijs: IMC Basis. IMC Basis vult, onder schooltijd en i.s.m. de school, het reguliere onderwijsaanbod aan. Het verlegt de focus op schoolvakken naar toekomstperspectieven, niet-cognitieve vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling. IMC Basis laat leerlingen kennis maken met de maatschappij door de ogen van bevlogen professionals die als gastdocent hun vak delen. Zo wordt een bijzondere context gecreëerd waarbinnen leerlingen gestimuleerd worden de wereld met een open, nieuwsgierige en betrokken houding tegemoet te treden.

Namens IMC Basis zal Jesje Schalm spreken. Zij werkt als zelfstandig projectmanager en strategisch adviseur en is coördinator van IMC Weekendschool.

Datum en tijdstip: 15 mei 18.00 uur Euregiotheater Limburg Leads

VITOSCAN: De health check voor bedrijven

Grote multinationals hebben vaak een HR-afdeling die zich actief bezighoudt met het stimuleren van gezond leven bij werknemers. Voor mkb’ers is dit echter lastig. Vandaar dat René Lipsch vanuit de vraag van het bedrijfsleven een vitaliteitsscan heeft ontwikkeld. Zie het als een ‘health check’: de scan geeft een beeld van waar een bedrijf staat als het om vitaliteit gaat en welke stappen het bedrijf zou kunnen zetten om daadwerkelijk met het onderwerp aan de slag te gaan. Waarna ondernemers hier zelf mee kunnen beginnen. Inmiddels zijn er al enkele bedrijven die deze scan hebben gedaan. De eerste reacties zijn positief. De scan werkt als een bewustwording van het belang van vitaliteit. Het maakt werkgevers duidelijk dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is. De gezondheid van een medewerker is immers niet alleen zijn of haar verantwoordelijkheid, maar net zo goed ook die van de baas.

René Lipsch is uw spreker van dienst. Hij is docent Arbeid, Gezondheid & Preventie aan Zuyd Hogeschool en ondernemer.

Datum en tijdstip: 16 mei 13.30 uur Limburg Theater Limburg Leads

Smaakmakers: Gezamenlijke stand

Op beide dagen van Limburg Leads, hebben de Zuid-Limburgse gemeenten gezamenlijk een stand. Onder de titel SMAAKMAKERS zal iedere gemeente een onderneming uit eigen gelederen presenteren. Zo zetten de samenwerkende Zuid-Limburgse gemeenten een mooi profiel van de regio neer, dat recht doet aan de diversiteit van de bedrijvigheid in het gebied.

Op 15 mei is er om 18.30 een ontvangst is in de SMAAKMAKERS-stand waar enkele deelnemers worden voorgesteld en waar verder kort wordt gesproken over relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Aanmelden is gratis (en verplicht)!

Limburg Leads bezoeken? Meld u dan gratis aan via deze link (registreren is verplicht!): https://registration.n200.com/survey/0mn5yngv82c74/start?translation=0prawbj4i2t99

Meer informatie over Limburg Leads vindt u op www.limburgleads.com.


Dit doet ESZL:

Op 15 en 16 mei vindt Limburg Leads plaats in het MECC Maastricht. Een spraakmakend event, met inspirerende sprekers en uitgebreide netwerk- en businesskansen, evenals talloze mogelijkheden tot kennisverrijking. ESZL is één van de partners waarmee Limburg Leads wordt georganiseerd. De sprekers en hun lezingen sluiten aan op de thema’s Arbeidsmarkt & Onderwijs en MKB & Innovatie, die samen met Vestigingsklimaat & Economie de drie pijlers onder ESZL vormen.