Op 15 en 16 mei vindt Limburg Leads plaats in het MECC Maastricht. Het belooft een spraakmakend event te worden. Met inspirerende sprekers en uitgebreide netwerk- en businesskansen, evenals talloze mogelijkheden tot kennisverrijking. ESZL is één van de partners waarmee Limburg Leads wordt georganiseerd. We leiden u alvast door het programma heen én we geven antwoord op de vraag: Waarom is Limburg Leads eigenlijk geen traditionele beurs?

Behalve met ESZL, wordt door de organisatie van Limburg Leads tevens nauw samengewerkt met Brightlands, LIOF, LWV, MKB Limburg, Provincie Limburg, WijLimburg en Rabobank. Tel daarbij de medewerking van vele kennisinstellingen en bedrijven hierbij op en de conclusie is gerechtvaardigd: hier komen ondernemers, overheid en onderwijs, vanuit de hele Euregio, bij elkaar.

“Limburg Leads is geen traditionele ‘beurs’. Het is een kwaliteitsevent waar bedrijven zich kunnen presenteren met hun stand, waar toonaangevende sprekers zorgen voor kennisverrijking en dat bezoekers de gelegenheid biedt om te netwerken”, stelt ondernemer en ESZL-bestuurslid Karin van der Ven. Jop Thissen, development manager New Business namens het MECC, vult aan: “Limburg Leads is georganiseerd vanuit de vraag en behoefte van stakeholders; ondernemers in het bijzonder. Hierdoor heeft het event een probleemoplossend karakter, waar vraag en aanbod worden samengebracht.”

Ontmoeten, netwerken en verbinden

Om ontmoetingen en het creëren van nieuwe verbindingen nog beter te faciliteren, kunnen bezoekers en deelnemers gebruikmaken van MECCConnect. Deze gratis app voor iPhone en Android bevat informatie over bezoekers, sprekers en partners. Hiervoor moeten bezoekers zich wel gratis registreren voor Limburg Leads.  Bezoekers kunnen dan met deze app een meeting inplannen tijdens Limburg Leads. Daarnaast vindt aansluitend aan de eerste dag van het event een omvangrijke netwerkavond plaats; de Limburg Leads Booster. In een informele setting ontmoeten bezoekers en topondernemers mensen van kennisinstellingen en de overheid die ertoe doen.

Uiteenlopende topsprekers en presentaties

Op het programma van Limburg Leads prijken de namen van tal van sprekers. Verder zijn er veel presentaties en masterclasses rondom de thema’s circulariteit/duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en talent: de 4 hoofdonderwerpen van Limburg Leads.

Zo spreekt op 15 mei Bert Kip (CEO van Brightlands Chemelot Campus) over ‘Energie- en feedstock-transitie voor de chemische industrie – een bedreiging of een kans?’. Karsten Bulling (UWV) geeft diezelfde dag een presentatie over Employer Branding, als oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Rianne Letschert (Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht) gaat in haar lezing in op het bundelen van regionale krachten om talenten voor Zuid-Limburg te behouden. En de Vlaming Frank Zwerts (directeur van de Belgisch-Limburgse Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) zal spreken over hoe de Limburgen aan weerszijden van de landsgrenzen gezamenlijk “de wereld kunnen veroveren.”

Een dag later neemt Hans Gubbels (directeur Museumplein Limburg) de aanwezigen mee in de wereld van Industrial Design 4.0. Gordon Miesen (UMIO-Maastricht University) gaat in op de ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid door samenwerking via de triple helix. Alphi Cartuyvels (Waals Gewest/AWEX) houdt vervolgens een pleidooi voor Wallonië als de uitvalsbasis voor business en netwerken met Zuid-Europa. En zowel op 16 mei als een dag eerder, zullen Louis Hiddes (Mijnwater BV) en Roger Cox (Paulussen Advocaten) inzoomen op de vraag: Hoe pakken we samen de energietransitie aan?

Smaakmakers: Gezamenlijke stand

Op beide dagen van Limburg Leads, hebben de Zuid-Limburgse gemeenten gezamenlijk een stand. Onder de titel ‘Smaakmakers’ zal iedere gemeente een onderneming uit eigen gelederen presenteren. Zo zetten de samenwerkende Zuid-Limburgse gemeenten een mooi profiel van de regio neer, dat recht doet aan de diversiteit van de bedrijvigheid in het gebied. Hierover volgende week meer in de nieuwsbrief van ESZL.

Limburg Leads bezoeken? Meld u dan aan via deze link (registreren is verplicht!): https://registration.n200.com/survey/0mn5yngv82c74/start?translation=0prawbj4i2t99

Meer informatie over Limburg Leads vindt u op www.limburgleads.com.