Skip to main content

(Archieffoto 2019 – Frits Widdershoven)

Kinderen terug naar school, de zorgwerkers een bonus in 2021, en overal in Europa hotspots met lokale maatregelen om het virus in te dammen: Onze wereld is sinds maart van dit jaar behoorlijk opgeschud en veranderd. Het netwerkplatform Gezondheidsakkoord Zuid-Limburg daagt u uit om mee te denken over de tijd ‘voorbij COVID-19’ in een webinar op 7 oktober a.s.

De leden van dit netwerkplatform werken over sectoren en domeinen heen met elkaar samen. Het Gezondheidsakkoord wil in Zuid-Limburg de regionale achterstand in gezondheid en maatschappelijke participatie op de rest van het land inlopen. Het platform wordt o.a. ondersteund door ESZL.

Centraal thema

De centrale vraag tijdens het event zal zijn: naar welke wereld willen we toe? De huidige pandemie door COVID-19 zal de verschillen en achterstanden op sociaal, gezondheids- en financieel gebied immers verder vergroten; die effecten zijn nu al zichtbaar. Daarnaast is in de maatschappij een trend zichtbaar om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het ‘oude normaal’. En dat terwijl de pandemie ons ook een toekomstbril heeft opgezet die duidt op veranderingen. Met andere woorden: onze samenleving is stevig getest en wat kunnen we daarvan leren om in toekomst de effecten te temperen?

Samen nadenken

Op 7 oktober wil het netwerk van het Gezondheidsakkoord samen met U nadenken over een aanpak, over oplossingen en over te betrekken stakeholders, op korte termijn én lange termijn. De videoconferentie is hoofdzakelijk virtueel te volgen; er zijn slechts enkele plekken op locatie beschikbaar voor de snelle geïnteresseerden. Tijdens de webinar kunt u vragen stellen en meediscussiëren via chatberichten en polls.

Om 13:30 uur start de livestream met gesprekstafels over de thema’s jeugd, arbeidsparticipatie en wijk. Onder andere Mariëtte Hamer (SER), Saskia Klosse (UM) en en Machteld Huber (Institute for Positive Health) zijn bereid gevonden hun ideeën met ons te delen. Moderatie van het event is in handen van Paul ’t Lam.

Aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden of via onderstaande link. Hierbij kunt u aangeven of u ook fysiek aanwezig wil zijn (er is plek voor 15 gasten). De persoonlijke link naar de livestream van de webinar wordt u enkele dagen voor de meeting toegestuurd per mail.

Aanmeldlink

Aanmelden webinar Gezondheidsakkoord: Limburg voorbij COVID-19