Industrie 4.0 is de naam voor de volgende revolutie in de industrialisatie, oftewel de vierde industriële revolutie. Het verandert de manier van werken, door de integratie van digitale ontwikkelingen zoals Internet of Things (IoT), cloud computing en data-integratie. MKB’ers uit de maakindustrie krijgen nu de mogelijkheid om in te spelen op de kansen van digitalisering voor hun bedrijf. Op 29 januari 2019 organiseren LIOF en het Industrie 4.0 Maturity Center van de RWTH namelijk een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van Industrie 4.0 en de wijze waarop LIOF ondernemers hierin kan begeleiden.

“Als LIOF hebben wij de vraag gesteld: hoe kunnen we bedrijven helpen om die digitale transformatie door te maken”, legt Jorg van der Meij, business developer van LIOF, uit. “Wij zijn partner van het Industrie 4.0 Maturity Center (I40MC) van de RWTH Aachen, die kennis van diverse faculteiten op het gebied van digitalisering hierin heeft gebundeld.”

Het I40MC heeft een Industrie 4.0 Roadmap Analyse ontwikkeld. Met deze analyse krijgt een bedrijf niet alleen inzicht in de huidige stand van zaken op het gebied van digitalisering, maar met name ook een heel praktisch stappenplan om de volgende stap te kunnen zetten op het gebied van Industrie 4.0. Voor Limburgse MKB-bedrijven uit de maakindustrie en de logistiek sector (met meer dan 25 Fte) stelt LIOF vouchers beschikbaar, waardoor de kosten voor deelname slechts 7.000 euro zijn, in plaats van de gebruikelijke 22.000.

Informatie en inspiratie

“Het event op 29 januari is echter niet alleen bedoeld om zoveel mogelijk bedrijven te werven voor deze voucher, maar vooral ook om ondernemers inzicht te geven in de kansen die Industrie 4.0 biedt”, benadrukt Van der Meij. “Dit doen we door informatie te geven, maar ook door inspiratie te bieden met een bezoek aan de Industrie 4.0-demofabriek op de campus.”

De eerste interesse voor het Roadmap-traject is al geboren: het Brunssumse AIM, specialist in de vervaardiging van professionele medische apparatuur, heeft zich reeds aangemeld. “We willen met name kijken wat digitalisering kan betekenen voor onze primaire processen”, motiveert Emile Arnoldussen van AIM de keuze voor deelname. “Onze doelstelling is dan ook om binnen afzienbare tijd volledig Industrie 4.0-compliant te worden.”

Programma en aanmelden

Het programma op 29 januari ziet er als volgt uit:

  • 12.30 uur: Ontvangst met lunch
  • 13:30 uur: Opening door LIOF & Industrie 4.0 Maturity Center
  • 13.45 uur: Industrie 4.0 en digitalisering in de regio Aken
  • 14.15 uur: Rondleiding in Industrie 4.0 demofabrieken
  • 15:45 uur: Pauze
  • 16.00 uur: Hoe ga je als ondernemer om met de digitale transformatie?
  • 16.30 uur: LIOF: uw partner binnen Industrie 4.0

Aanmelden kan hier.