Afgelopen najaar mochten vier ondernemers hun idee pitchen voor de Limburgse Versnellingstafels. Via deze tafels zijn de vier ondernemers inmiddels geholpen met het daadwerkelijk realiseren van hun ideeën. Op 18 december a.s. vindt het slot van dit traject plaats, in de vorm van een event, waarin de deelnemers het eindresultaat zullen presenteren.

De Limburgse Versnellingstafels zijn een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met ESZL, Keyport 2020, MKB Innovatiehuis Keyport 2020, Innovatiehuis, VKW, LIOF, de Kamer van Koophandel en de Provincie Limburg. Het is voor de achtste keer dat deze Versnellingstafels zijn georganiseerd.

De Limburgse Versnellingstafels bieden een mooie kans om, door ondernemers te verbinden met kennis, ervaring en netwerk, te komen tot innovatie binnen het Limburgse MKB. Dit is één van de speerpunten van de Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL), dat de Versnellingstafels dan ook ondersteunt. In vier sessies van in totaal vier dagdelen, kwamen de pitchers en de belangstellenden voor hun idee, de afgelopen maanden bij elkaar. Samen zijn ze aan de slag gegaan met wat het idee nodig heeft om tot wasdom te komen.

Lars Pacbier van social media-marketingbureau FB4 zette voor de Limburgse Versnellingstafels in op ‘Future Job Design’: Hoe zorgen we voor vakmensen die klaar zijn voor wat de toekomstige markt van hen verlangt? En: Moeten we misschien wel toewerken naar een ‘school van de toekomst’? App-ontwikkelaar Martin Gubbels heeft Booth bedacht: een ‘activity game’, die kinderen meer wil laten bewegen. Zijn vraag was: hoe brengen we deze game naar de markt?

Wim Vaessen van Future 50 wil hoogopgeleide 50+’ers die thuis zitten – bovendien een groep die lastig nieuw werk vindt – via een vernieuwende methode helpen om weer aan een baan te komen. Vaessen zoekt partners die dit idee samen met hem verder willen uitwerken. Twan van Hagen heeft de ‘verticale regentuin’ bedacht; een bijzondere, groene gevel, waarin overtollig water kan worden opgeslagen. Van Hagen wilde samen met mensen uit andere disciplines het concept doorontwikkelen tot een volwaardig product.

Of het hen is gelukt? Kom 18 december naar het slotevent van de Limburgse Versnellingstafels. De locatie is het kantoor van de LWV, Godsweerdersingel 77 in Roermond. Aanmelden kan hier