Op 17 mei a.s. vindt in Forum in Sittard TEDx Sittard-Geleen plaats. ESZL organiseert een exclusief voorprogramma, voor aanvang van het event, waar u kaarten voor kunt krijgen. Het thema van TEDx Sittard-Geleen is dit jaar Radical Reframe: het geven van nieuwe, andere perspectieven op de wereld om ons heen. “Want dat zit in het bloed van deze regio”, aldus de organisatie.

In deze tijden, waarin ontwikkelingen zich zo snel en anders dan voorheen voordoen, is het belangrijk dat we vinger aan de pols blijven houden. Blijven opletten, als het ware. En soms vereist dat een radicaal beeld door een nieuw kader”, licht organisator Daphne Evers van TEDx Sittard-Geleen de gedachte achter Radical Reframe toe. “Sittard-Geleen draagt ​​hier in hoge mate aan bij door haar innovatieve bedrijvigheid en haar bijzondere ligging in het smalste deel van Nederland. Durven dingen anders te zien en te voorzien in radicale innovaties zit in het bloed van deze regio. Daarom denken we dat ‘Radical Reframe’, na ‘Be Bright Together’ in 2017 en ‘Misbehaving Beautifully’ in 2018, als een handschoen past.”

Revolutie in Sittard-Geleen

Zoals het de ‘traditie’ van TEDx betaamt, blijft een groot deel van de sprekers en de exacte inhoud van hun ‘talks’, tot het laatste moment geheim. Toch kunnen we nu alvast een tipje van de sluier lichten. Zo zal ondernemer Rudi Stans van NOVUS 3D Printing uit Geleen een verhaal vertellen over zijn pionierswerk op het gebied van het toepassen van 3D-geprinte onderdelen in de staalbouw. Als het aan Stans ligt, wordt Geleen het startpunt van een revolutie in de maakindustrie. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Stans samen met tal van partners uit de regio en wordt hij gesteund door ESZL.

Diverse sprekers

Andere sprekers die reeds bekend zijn gemaakt, zijn o.a. Harmen Spek, Eleanor Boekholt-O’Sullivan en Erik Matser. Spek, die designer van beroep is, zal zijn talk houden over de uitdaging om alternatieven te vinden voor het gebruik van plastic. Hij is onderweg op een wereldwijde zoektocht naar de beste technische oplossingen voor de milieuproblemen die kunststoffen creëren. Ook is er een plek in de line-up voor de winnaar van de Pitch Challenge, die TEDx Sittard-Geleen heeft georganiseerd.

Uitdaging

“Het is voor ons als TEDx-team ieder jaar weer de uitdaging om Sittard-Geleen te inspireren en soms zelfs positief te shockeren. Niet alleen om ideeën te delen, maar ook om ze samen te realiseren”, geeft mede-organisator Inge Mostard aan. “Samen met onze partners zoals o.a. ESZL, de gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank zetten we ook dit jaar weer een bijzonder event neer.”

Meer informatie vindt u op www.tedxsittardgeleen.nl

Bijwonen? Stuur een mail!

ESZL heeft enkele kaarten beschikbaar voor TEDx Sittard-Geleen. Wilt u geïnspireerd worden, nieuwe inzichten opdoen en nieuwe mensen leren kennen? Geef dan met een korte motivatie aan waarom u erbij wilt zijn. Stuur uw motivatie, plus uw voor- en achternaam, organisatie en e-mailadres naar info@eszl.nl, o.v.v. ‘TEDx Sittard-Geleen’. Misschien bent u wel één van de gelukkigen, die én een ticket voor TEDx Sittard-Geleen én toegang krijgt tot een kort, exclusief voorprogramma, voorafgaand aan het event, georganiseerd door ESZL.