Zuid-Limburg en de Euregio als de poort naar een grensoverschrijdende wereldeconomie? De kansen liggen er, zo vertelden de burgemeesters van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen vorige week aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Knops, tijdens een bezoek aan Den Haag.

Deze kansen worden perfect verwoord in een korte film, met de titel ‘Zuid-Limburg: sleutel naar de toekomst van Nederland.’

Minister Ollongren en staatssecretaris Knops, nodigden de burgemeesters van de drie grote Zuid-Limburgse gemeenten uit voor een gesprek. Dit naar aanleiding van een opiniestuk dat de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-Te Strake eind vorig jaar voor de Volkskrant schreef. Een artikel met een duidelijke boodschap aan het kabinet: Wordt het niet tijd om Nederland iets ruimer te zien dan de Randstad? “Kabinet, ik bied u Zuid-Limburg.” Na afloop van het gesprek verklaarde de burgemeester van Maastricht: “Minister Ollongren en staatssecretaris Knops willen samen met ons werken aan het versterken van onze (Eu)regio!”